Abril 2022

Ja som aquí de nou! Aquí teniu les fotografies de cada grup al mes d’abril:

Descobrim la interessant història de com es va construir la cascada del parc de la Ciutadella i dels grans artistes que van formar part de la seva construcció

Aprenem la història del mamut del parc de la Ciutadella. Sabíeu que la seva intenció inicial era ser a l’entrada d’un museu?

Al grup de Picarols ens encanta el joc del telèfon!

A la diada de Sant Jordi vam vendre punts de llibre i roses fets per nosaltres i els diners recollits van ser donats
Vam celebrar el dia de l’amic i vam ajudar a uns turistes a trobar el seu hotel. Estaven tan perduts… Ens ho vam passar genial compartint l’esplai amb els nostres amics!!
Per Sant Jordi vam conèixer la llegenda del drac, la princesa i el cavaller. Ens vam adonar que la princesa és molt valenta i que pot fer les mateixes coses que el cavaller. Després vam fer un taller de punts de llibre. Vam fer roses i dracs!!

El passat dissabte ens van venir a veure’ns els professors de l’acadèmia per donar-nos una última oportunitat per atrapar els dolents. Així que ens vam posar mans a l’obra.
Vam fer un Scape Room per buscar la ubicació on s’amagaven. Vam treballar en equip i vam aconseguir un mapa on indicava l’amagatall dels dolents. Els vam anar a buscar i, per fi, els vam atrapar!!!
No vam poder començar el mes de millor manera que convidant als nostres amics i amigues a gaudir de l’esplai tant com ho fem cada dissabte. És clar, nosaltres donem tant la tabarra tota la setmana amb un «Ai, saps què vam fer a l’esplai aquest cap de setmana?» o amb un «A què no saps on marxem d’excursió?» que la nostra gent de confiança estava ja preparadíssima per a sentir-se part de l’esplai una tarda. Jocs, rialles, corredisses amunt i avall, els noms dels grups de Picarols a Formació de Formació a Picarols… Ho vam passar tan bé que va haver-hi gent que s’hi va voler quedar i els tenim ja dins del grup! Mira tu que bé! Benvinguts/des a Xaloc!

Però no tot va ser tan bo la primera tarda d’abril. Amb molta pena ens va tocar acomiadar la Laura, amb qui tan bé ens ho hem passat i amb qui hem après moltíssim estant al grup. Esperem que ella també tingui un bon record de tots i totes nosaltres! T’enviem molts records, Laura! Esperem que estiguis gaudint molt la teva estada amb el Chanut! I un petó al Chanut també, ja que hi som!

Ara que ho dius… parlant del Chanut. Tots sabeu que Sant Jordi és una de les festivitats més especials per a tots els catalans i catalanes… tot i que aquest any fos una mica passat per aigua. Quan vam arribar a l’escola, els monis tenien una molt bona idea entre mans (com sempre, vaja). Primer vam reinterpretar el final de la llegenda de Sant Jordi i tot seguit ens vam posar mans a l’obra per a preparar berenar, pins amb forma de rosa i polseres de Sant Jordi, que després vam vendre a la porta de l’escola per les famílies i la resta de grups. Però el millor no era això, sinó per què ho fèiem.

Famílies, segur que heu vist a molts esplais fer paradetes de Sant Jordi recollint diners per a que cap infant es quedi sense colònies a l’estiu. I oi que recordeu la campanya que va fer el nostre esplai germà fa unes setmanes per a recollir diners per a material? Doncs nosaltres no volíem ser-ne menys, i vam decidir vendre tot el que havíem preparat i donar els diners recollits al Chanut, per tot allò que els pugués fer falta. Esperem que sigui de molta ajuda!

I després d’un dissabte d’allò més festiu i recordar una festivitat catalana tocava fer un viatge al passat per a recuperar totes aquelles activitats tradicionals d’esplai que hem fet tots i totes de petits, però que potser no havíem pogut fer aquest curs. Dinàmiques d’ordenar-nos, jugar a matar, la sardina, la vil·la del pingüí… vaja, de tot! I sabeu què ens va agradar encara més? Poder participar en un túnel del terror que els joves de Flames havien preparat per a nosaltres! Quina por! Al final vam aconseguir passar-hi tots junts, però cal dir alguns de nosaltres amb més por que d’altres… Què valents, Xaloc!
Primer dissabte del mes, que millor que començar amb una gimcana? Aquesta és alguna de les fotos que ens han enviat!!

Després de tornar de setmana santa vam fer una ronda de jocs televisius. Tot i que eren molt divertits la recompensa era millor 

Per tancar aquest mes, flames va preparar un túnel del terror per Xaloc. Només se sentien crits i riures!

El grup de Zènits vam estar jugant a jocs de taula gegants com el Jungle Speed i el Trivial. Vam descobrir festivitats catalanes entre d’altres.

El darrer dissabte vam fer una gimcana pel nostre barri descobrint història d’aquest. 
La Comunitat Cristiana feia una recollida d’aliments i vam voler recaudar diners per ajudar. Vam portar un berenar boníssim per vendre, ens vam quedar sense provar-ho, ja que molta gent va comprar-ne, moltes gràcies!!
Turistes perduts…
Pel dia de Sant Jordi vam visitar la Biblioteca de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. Quin millor dia per descobrir les lletres a Catalunya?
L’últim dissabte del mes vam passar-lo en família i vam poder conèixer-nos una miqueta millor. Gràcies famílies per venir!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s